Δείτε γιατί συνελήφθησαν 21 άτομα το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη σύλληψη 21 ατόμων και στη βεβαίωση 18 παραβάσεων προχώρησαν αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ., οι οποίοι κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποίησαν ελέγχους, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν:

  • 6 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 67χρονος Έλληνας, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης – Ευκαρπίας, μεσημβρινές ώρες χθες (31/03), διότι σε βάρος του εκκρεμούν τέσσερις αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 1.300 ευρώ για παράβαση του Νόμου περί Απάτης και Καθυστέρηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.
  •  6 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.
  • 4 άτομα για περιπτώσεις κλοπών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης, από προστρέξαντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 34χρονης Ελληνίδας, απογευματινές ώρες χθες (31/03), η οποία αφαίρεσε κόσμημα αξίας 800 ευρώ από κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της πόλης.
  •  3 άτομα διότι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα, που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή του στην Ελληνική επικράτεια.
  • 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.
    Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 20 και 28 ετών, που συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες (31/03), από αστυνομικούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στο κέντρο της πόλης, διότι στην κατοχή τους αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 1.150 πακέτα τσιγάρα και 471 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, 18 παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.