Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη διοργάνωση τελετής υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας των ΧΧΧΙ (31ων) Ολυμπιακών Αγώνων «ΡΙΟ 2016», ενέκρινε την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της 8ης τακτικής του συνεδρίασης.

Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, στο χώρο του Λευκού Πύργου.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα φροντίσει για την οργάνωση του χώρου, με την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει και με τη συμμετοχή των άμεσα εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης.

Η Ολυμπιακή Φλόγα μετακινείται και γίνεται δεκτή με τιμές Αρχηγού Κράτους και αποτελεί αντικείμενο Παγκοσμίου ενδιαφέροντος, ενώ η αντίστοιχη τελετή μεταδίδεται από διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Επισημαίνεται ότι η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα ξεκινήσει από την  Αρχαία Ολυμπία στις 21 Απριλίου 2016, θα διαρκέσει επτά ημέρες και η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του «Ρίο 2016» στις 27 Απριλίου, στο πλαίσιο τελετής στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο αριθμός των λαμπαδηδρόμων που αναλογεί σε κάθε δήμο και το τμήμα της διαδρομής που διανύει κάθε αθλητής, καθορίζονται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.