Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο νέο Δημοτικό Γυμναστήριο της Υπόγειας Διάβασης οδού Λαγκαδά

gymnastirio-lagkada-pavlou-mela1

Στην προσπάθειά της να προσφέρει συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες στην υπόγεια διάβαση της οδού Λαγκαδά στην Πλατεία Νεοκτίστων, να επιλέξει δραστηριότητα που θα δημιουργήσει προοπτικές καθημερινής χρήσης και μεγάλης επισκεψιμότητας, η Διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά αποφάσισε να αξιοποιηθεί η κλειστή αίθουσα του χώρου και να παραδοθεί ένα νέο Δημοτικό Γυμναστήριο στους πολίτες.

Από το Νοέμβριο του 2015 είχε ξεκινήσει η λειτουργία της υπόγειας διάβασης πεζών της οδού Λαγκαδά στη Σταυρούπολη, στο ύψος των Τραπεζών και του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, η οποία λειτουργεί από τότε πιλοτικά τις καθημερινές και η αίθουσά της φιλοξένησε δύο μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου πριν αλλάξει ο χρόνος.

Στις 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα την επιχειρηματικότητα και στις 4 Δεκεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, ο Δήμος Παύλου Μελά διοργάνωσε μια γιορτή αφιερωμένη στους αφανείς ήρωες της διπλανής πόρτας που υιοθέτησαν ως στάση ζωής την προσφορά του πολύτιμου χρόνου τους στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Περισσότεροι από 200 εθελοντές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, συγγενείς και φίλοι, είχαν κατακλύσει την αίθουσα της υπόγειας διάβασης που φιλοξένησε για δεύτερη φορά μια μεγάλη εκδήλωση του Δήμου.

Με την έλευση της νέας χρονιάς ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις και η καλή συνεργασία της Διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών, της Διεύθυνσης υποστήριξης και ανάπτυξης της καθημερινότητας των κοινωνικών ομάδων και του Τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού, είχαν σαν αποτέλεσμα να προχωρήσουν πολύ γρήγορα οι εργασίες και έτσι παραδίδεται τις επόμενες ημέρες ένας  νέος χώρος άθλησης για τους κατοίκους του κέντρου της Σταυρούπολης. Ένας χώρος άθλησης απολύτως αναγκαίος στην περιοχή, ο οποίος διαθέτει ψύξη, θέρμανση, πυρασφάλεια, εξαερισμό, WC για ΑμΕΑ, ενώ με την παράδοση θα λειτουργήσει και ο ανελκυστήρας.
Διαμορφώθηκαν στον υπάρχοντα χώρο δύο αίθουσες και τοποθετήθηκε ειδικός πλαστικός τάπητας. Μετά τις εργασίες αναμόρφωσης που ολοκληρώθηκαν, οι δύο αίθουσες θα εξοπλιστούνε με γυμναστικά όργανα. Η μια αίθουσα θα διαθέτει όργανα γυμναστικής για ελεύθερη άσκηση ενηλίκων ανδρών και γυναικών και η δεύτερη αίθουσα προορίζεται  για άθληση παιδιών και γενικής γυμναστικής ανδρών και γυναικών (τμήματα μπαλέτου, ρυθμικής, αεροβική, zumba κλπ).Υπάρχουν επίσης 2 αποδυτήρια ανδρών και γυναικών και σύντομα θα τοποθετηθούν ερμάρια και πάγκοι.

Το νέο Δημοτικό Γυμναστήριο θα λειτουργεί όλες τις εργάσιμες ημέρες υπό την παρακολούθηση ειδικά καταρτισμένων πτυχιούχων γυμναστών.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Πάντση και τον εντεταλμένο σε θέματα αθλητισμού Δημήτρη Λαλέ, επισκέφθηκαν το χώρο και ενημερώθηκαν από τα υπηρεσιακά στελέχη Στάθη Αναστασιάδη και Σεραφείμ Σαλμανίδη για την πορεία των έργων και εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους.