Να ανακληθεί η απόφαση του δήμου Βόλβης για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων ζητάει ο δήμος Λαγκαδά

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης έδωσε στη χθεσινή του συνεδρίαση το “πράσινο φως” για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην δημοτικό σχολείο Βαγιοχωρίου, ωστόσο μετά από έρευνα η τεχνική υπηρεσία του γειτονικού δήμου Λαγκαδά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο χώρος ανήκει στα δικά τους διοικητικά όρια.

Μετά από αυτή την εξέλιξη στη σημερινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λαγκαδά ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση, να σταματήσουν οι εργασίες στον χώρο και να υποδείξει ο δήμος Βόλβης άλλο χώρο στα όρια του για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας. Σχετικές επιστολές θα αποσταλούν προς τον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Βίτσα και τον δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα.

Σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα παραπάνω ο δήμος Λαγκαδά θα κινήσει τις νομικές διαδικασίες.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Καραγιάννης υπογράμμισε ότι έχει άριστη σχέση και συνεργασία με τον δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα και ότι προσεγγίζει το ζήτημα με καλή διάθεση.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη αποφασιστεί η δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στα όρια του δήμου Λαγκαδά και συγκεκριμένα στα Λαγκαδίκια.