Έκλεβαν τις εταιρίες που δούλευαν

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 49 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, μέσα Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, εταιρεία κινητής τηλεφωνία κατήγγειλε την κλοπή 12 συσσωρευτών τηλεπικοινωνιακού υλικού από το σταθμό βάσης της στην περιοχή του Βαθύλακου.

Από την διενεργηθείσα έρευνα, εντοπίσθηκαν οι συσσωρευτές σε χώρο που βρίσκεται εταιρεία, με δραστηριότητα την εμπορία και ανακύκλωση σιδήρων και μετάλλων.

Πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους χώρους της εταιρείας, όπου βρέθηκαν συνολικά 126 συσσωρευτές τηλεπικοινωνιακού υλικού, μεταξύ των οποίων και οι αφαιρεθέντες. Από τους υπόλοιπους συσσωρευτές, προέκυψε ότι, επιπλέον 12 αφαιρέθηκαν από την ίδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ενώ 102 ανήκαν σε έτερη εταιρεία παροχής κινητής τηλεφωνίας και εκλάπησαν σε διάφορες χρονικές στιγμές κατά το προηγούμενο έτος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστες των ανωτέρω πράξεων είναι οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι εκτελούσαν εργασίες για την τοποθέτηση κεραιών για τις προαναφερόμενες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, προέβαιναν στην κλοπή των συσσωρευτών.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.