ΠΑΜΑΚ: Είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Τρόφιμα, ρουχισμό, παιχνίδια και ιατροφαρμακευτικό υλικό τα οποία συνέλεξαν σύλλογοι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τους πρόσφυγες, θα παραδώσει αύριο, Τρίτη 12 Απριλίου 2016, στη 1 μ.μ., αντιπροσωπεία του Ιδρύματος στην Επιτροπή Διαχείρισης Υλικού για τους πρόσφυγες του δήμου Δέλτα.

Η αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Πρύτανη, αναπληρωτή καθηγητή Ιορδάνη Ελευθεριάδη, θα αναχωρήσει από το Πανεπιστήμιο στις 12:30 μ.μ. με αρθρωτό λεωφορείο το οποίο παραχώρησε δωρεάν για το σκοπό αυτό ο ΟΑΣΘ, με προορισμό το πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», στα Διαβατά, όπου θα παραδώσει το υλικό στους αρμόδιους του δήμου.

Η πρωτοβουλία της συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας, προήλθε από τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίες αποφάσισαν να οργανώσουν και να συντονίσουν τη δράση όλων των συλλόγων του Ιδρύματος, με στόχο την μαζικότερη και αποτελεσματικότερη κινητοποίηση.

Στη δράση συμμετέχουν οι Σύλλογοι μελών ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΤΕΠ/ΕΔΙΠ, το Σωματείο Εργαζομένων, η Περιβαλλοντική Ομάδα, ο Σύλλογος Φοιτητών, ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών, καθώς και οι Σύλλογοι UN, Erasmus, AIESEC και TEDxUOM.