Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Ενθαρρύνουμε τις start up μικροεπιχειρήσεις στον αγροδιατροφικό τομέα

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη, η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε. και η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία AgriEnt Αγροτική Επιχειρηματικότητα συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ανάπτυξη της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στον  Αγροδιατροφικό τομέα» την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και ώρα 11:00 στην Αίθουσα Πολιτισμού στο Ασβεστοχώρι, και καλούν τους αγρότες του Δήμου αλλά και όσους ασχολούνται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επιχειρηματικά με οποιοδήποτε κρίκο της αγροδιατροφικής αλυσίδας, τον αγροτουρισμό, την αγροτεχνολογία και την ανάπτυξη της υπαίθρου να συμμετέχουν.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος επιτάχυνσης επιχειρηματικών ιδεών στον αγροτικό τομέα «AgriEnt Accelerator», που έχει ως στόχο να αναδειχθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες και να δημιουργηθούν νέες επιχειρήσεις στον πρωτογενή τομέα, καθώς και να εξελιχθούν περαιτέρω οι υφιστάμενες επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα επιτάχυνσης «AgriEnt Accelerator» διενεργείται με την υποστήριξη της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε. Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη υποστηρίζει την οργανωμένη προσπάθεια της Agrient επιχειρώντας από κοινού να εισάγουν και να αναπτύξουν την επιχειρηματική νοοτροπία στον πρωτογενή τομέα του Δήμου, μια και οι αγρότες έως σήμερα εστιάζουν κυρίως στην παραγωγή των προϊόντων τους, αγνοώντας συχνά την επιχειρηματική διάσταση της αγροτικής τους δραστηριότητας, η οποία μπορεί να τους αποφέρει αύξηση εισοδήματος και να τους σταθεροποιήσει στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον του αγροδιατροφικού κλάδου.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης «AgriEnt Accelerator» απευθύνεται σε δυνητικούς, υφιστάμενους και νέους αγρότες του Δήμου (γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους κ.λπ.), μεταποιητές, δίκτυα διανομής/διακίνησης προϊόντων, κ.λπ. αλλά και σε όσους ασχολούνται με την αγροτεχνολογία και τον αγροτουρισμό, και επίσης αγκαλιάζει προϊόντα ή υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ζωή στην ύπαιθρο.

Όσοι ενταχθούν στις δράσεις του προγράμματος θα αποκομίσουν μια σειρά από οφέλη. Συγκεκριμένα μέσα από ειδικούς του χώρου θα παρασχεθεί επιχειρηματική εκπαίδευση, επιχειρηματική καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη της αγοράς–μέντορες, εξειδικευμένη υποστήριξη σε τεχνογνωσία, δικτύωση με την αγορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σύνδεση με χρηματοδοτικά εργαλεία, «αγγέλους» επενδυτές και λοιπά δυνητικά επενδυτικά κεφάλαια.