Σύλληψη 21 ατόμων για την σωρεία αδικημάτων στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Στη σύλληψη 21 ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ., οι οποίοι κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποίησαν ελέγχους, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν:

  • 5 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. 

Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται:

– 27χρονος Έλληνας, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων, μεσημβρινές ώρες χθες (14/04), διότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

– 61χρονος Έλληνας, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες της χθές (14/04), διότι σε βάρος του εκκρεμούν δύο αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 5 ετών για φοροδιαφυγή.

  • 5 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων. 

– Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., απογευματινές ώρες χθες (14/04), στο κέντρο της πόλης,  δύο Ελλήνων, ηλικίας 33 και 41 ετών, οι οποίοι κατελήφθησαν να προβαίνουν, σε μεταξύ τους αγοροπωλησία ναρκωτικών ουσιών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά δισκία και χρηματικό ποσό, ως  προερχόμενο από την εμπορία των ναρκωτικών.

– Επίσης, συνελήφθη από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., μεσημβρινές ώρες της εχθές (14/04) στο Δενδροπόταμο, 18χρονος Έλληνας, ο οποίος προ επικείμενου ελέγχου, απέρριψε στο έδαφος ένα μικροδέμα κάνναβης βάρους 21,4 γραμμαρίων, ενώ δε συμμορφώθηκε με τις εντολές των αστυνομικών, προβάλλοντας στη συνέχεια αντίσταση.

  • 8 άτομα για περιπτώσεις κλοπών.
  • 3 άτομα για άσκηση υπαίθριου εμπορίου άνευ αδείας.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.