Μπαράζ συλλήψεων στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη σύλληψη (17) ατόμων και στη βεβαίωση (20) παραβάσεων προχώρησαν αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ., οι οποίοι κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποίησαν ελέγχους, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν:

  • (2) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.
  • (6) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.
  • (3) άτομα για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής. Μεταξύ αυτών και δύο Ελληνίδες, ηλικίας 18 και 25 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, απογευματινές ώρες χθες 26-04-2016, διότι αφαίρεσαν προϊόντα από κατάστημα ενδυμάτων στο κέντρο της πόλης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης άλλα αντικείμενα, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από έτερο κατάστημα ενδυμάτων στο κέντρο της πόλης.
  • (3) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Κατασχέθηκαν (232) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

  • (3) άτομα για παράβαση του Νόμου περί παιγνίων. Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, σε καφετέρια στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, διαπιστώθηκε ότι, ο 42χρονος υπεύθυνος του καταστήματος είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία (36) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε δύο εκ των οποίων διενεργούνταν, παράνομα παίγνια από ισάριθμους θαμώνες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, (20) παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.