Ανήλικοι είχαν κλέψει δεκάδες δίκυκλα στη Δυτική Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στην αυτόφωρη σύλληψη δύο νεαρών προχώρησαν αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, όταν πρωινές ώρες της Πέμπτης (12/5) στην περιοχή της Σταυρούπολης, τους εντόπισαν να κινούνται με κλεμμένο δίκυκλο, προσπαθώντας ταυτόχρονα να αποφύγουν επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.

Στην προσπάθεια στάσης του οχήματος με χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος, οι δύο επιβαίνοντες ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν τη σύλληψη.

Μετά την ακινητοποίησή τους, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Έλληνες ηλικίας 18 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απείθεια.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σταυρούπολης, προέκυψε ότι, ο 18χρονος συλληφθείς με 19χρονο Έλληνα, αφαίρεσαν προ τριμήνου το προαναφερόμενο δίκυκλο, ενώ μαζί με 16χρονο συνεργό του, από τον Ιούνιο του 2015 έως και τον Ιανουάριο του 2016, δρώντας στις περιοχές Κορδελιού, Σταυρούπολης, Ευόσμου και Συκεών, αφαίρεσαν επιπλέον έντεκα (11) δίκυκλα, επτά από τα οποία βρέθηκαν και παρελήφθησαν από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι, σε βάρος του 16χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Πυλαίας, για περίπτωση ληστείας που έλαβε χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σε χώρο στάθμευσης εμπορικού καταστήματος.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.