Συνελήφθησαν 35 άτομα από συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη σύλληψη 35 ατόμων και στη βεβαίωση 9 παραβάσεων προχώρησαν αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ., οι οποίοι κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποίησαν ελέγχους, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν:

  • 8 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται 44χρονη Ελληνίδα, σε οικία της οποίας βρέθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, ένα δέμα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 22,35 γραμμαρίων.
  •  7 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης, 38χρονου αλλοδαπού, από αστυνομικούς ομάδας «Ζ» στο κέντρο της πόλης, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για βιασμό και 43χρονου Έλληνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν 2 αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 18 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, για τα αδικήματα της απάτης και παράβασης Νόμου περί μεσαζόντων.
  • 5 άτομα για περιπτώσεις κλοπών. Μεταξύ των συλληφθέντων, συμπεριλαμβάνεται 37χρονος Έλληνας, ο οποίος κατελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., στην περιοχή της Μενεμένης, να κατέχει 6 μπαταρίες αυτοκινήτων, τις οποίες είχε αφαιρέσει νωρίτερα, από αύλειο χώρο αντιπροσωπείας αυτοκινήτων. Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, προέκυψε επιπλέον, ότι ο συλληφθείς κατά το τρέχον έτος, διέρρηξε τρεις επαγγελματικούς χώρους στην περιοχή της Μενεμένης, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα.
  • 1 άτομο για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.
  • 14 άτομα για παράνομη είσοδο και παράνομη παραμονή στην ελληνική επικράτεια, κατά περίπτωση.

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, 9 παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.