Συνελήφθησαν λαθροδιακινητές στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από έρευνα και συντονισμένες ενέργειες, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές και απέτρεψαν την παράνομη διακίνηση 7 συνολικά ομοεθνών τους.

Πρόκειται για νεαρούς υπηκόους Αφγανιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την Ελληνίδα προς τρίτες χώρες.

Ειδικότερα, οι δύο άντρες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν να καθοδηγούν 7 ομοεθνείς τους, σε αγροτικό δρόμο στα όρια των Νομών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς, που οδηγεί στην Ελληνοσκοπιανή μεθόριο, προκειμένου να διευκολύνουν, έναντι χρηματικής αμοιβής, την έξοδό τους από τη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες παρέλαβαν τους παράτυπους αλλοδαπούς από την ευρύτερη περιοχή του Ν.Σ.Σ. Θεσσαλονίκης και αφού διευκόλυναν τη μεταφορά τους με αστικό λεωφορείο προς σταθμό υπεραστικών συγκοινωνιών, επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο με σκοπό να τους μεταφέρουν σε σημείο με εύκολη πρόσβαση προς τη μεθόριο.

Κατασχέθηκε χρηματικό ποσό από τους δύο διακινητές, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος των παράτυπων αλλοδαπών, θα εφαρμοστεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται συστηματικά σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την εξακρίβωση του νόμιμου της διαμονής  αλλοδαπών υπηκόων στη χώρα μας, αλλά και την κατοχή και χρήση από αυτούς πλαστών εγγράφων, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν επιπλέον δώδεκα (12) άτομα.