Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού και τεστ Παπ στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Δύο εκδηλώσεις με θέμα «Αγωγή υγείας για τη σύγχρονη γυναίκα» διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη και την Πέμπτη, 25 και 26 Μαΐου, από τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, το ΚΕΠ Υγείας του δήμου και την Γ΄ Πανεπιστημιακή Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».Οι εκδηλώσεις έχουν σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών γιατί η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη προστασία για κάθε πολίτη και για κάθε γυναίκα.

Στις εκδηλώσεις, που φέρουν τον τίτλο «Αγωγή υγείας για τη σύγχρονη γυναίκα», θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σχετικά με την πρόληψη για την υγεία των γυναικών με τα παρακάτω θέματα:

  • Ο ρόλος της αντισύλληψης στην αγωγή υγείας.
  • Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και εμβόλιο HPV Λοίμωξης
  • Προληπτική, διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του καρκίνου του μαστού.
  • Οστεοπόρωση ένα ιστορικό και κοινωνικό ζήτημα στην εμμηνόπαυση.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, στις 5.30 το απόγευμα στο Α΄ ΚΑΠΗ Πυλαίας (Πολυτεχνείου 11) και την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, στις 5 το απόγευμα στο ΚΑΠΗ Φιλύρου (Πλατεία Φιλύρου).

Στους παρευρισκόμενους θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού και Τεστ Παπανικολάου σε γυναίκες του Δικτύου Φροντίδας και Αλληλεγγύης του Δήμου, κατόπιν ραντεβού.

Η διοργάνωση εντάσσεται σε ένα σύνολο δράσεων του δήμου μας με στόχο αφενός την προάσπιση της υγείας των συμπολιτών μας και αφετέρου τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Να σημειωθεί ότι ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη συμμετέχει ενεργά στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, που έχει έδρα για τη βόρεια Ελλάδα στο Πανόραμα. Το Δίκτυο αναπτύσσει δυναμικά την παρουσία του από το 2005 ε σε όλη την Ελλάδα.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη είναι μια δημοτική δομή, που σκοπό έχει την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας και ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνονται για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων