Με τη συμμετοχή του Δήμου Παύλου Μελά η Άσκηση έρευνας και διάσωσης σε ερείπια του Καρατάσιου

5POL

Στις 21 Μαϊου 2016 πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία άσκηση έρευνας και διάσωσης σε ερείπια με την επωνυμία “ΕΔΡΑΙΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2”, στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου του Δήμου Παύλου Μελά.
Η άσκηση σχεδιάστηκε μετά από συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Μ.Ε.Θ.) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Θεσσαλονίκης, της 2ης ΕΜΑΚ, της ΕΛ.ΑΣ, του ΕΚΑΒ, των Δήμων Θεσσαλονίκης και Παύλου Μελά και συμμετείχαν Εθελοντικές Ομάδες εντεταγμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις δράσεις που καθορίζονται από το καταστατικό τους. Στο  επιχειρησιακό μέρος της άσκησης συμμετείχε και η ΕΠΟΜΕΑ Δήμου Παύλου Μελά.

Το σενάριο περιλάμβανε σεισμό μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και απεγκλωβισμό επιζώντων σε κτίρια και τμήματα κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.
Η συνεχής δυνατή βροχή και οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της άσκησης, βοήθησαν έτσι ώστε το σενάριο να γίνει πιο αληθινό.

1POL

Την άσκηση παρακολούθησαν ως παρατηρητές ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Αθανάσιος Λαζαρίδης, ο Διευθυντής του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρος Χατζηλιάδης, ο Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Πολίχνης και πρώην επιχειρησιακό στέλεχος της ΕΜΑΚ Δαμιανός Στεφανίδης, μέλη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παύλου Μελά και μέλη της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά & Κορδελιού – Ευόσμου.