Διαμαρτυρία εργαζομένων νοσοκομείων έξω από το ΥΜΑΘ

ΦΩΤΟ: SELEO.GR

ΦΩΤΟ: SELEO.GR

Νοσοκομειακοί και γιατροί βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της κυβέρνησης σε θέματα υγείας, ενώ από τις 8 το πρωί άρχισαν να καταφτάσουν και γιατροί του νοσοκομείου “Γεννηματάς”.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο από το Mega, οι γιατροί απέκλεισαν την είσοδο του ΥΜΑΘ με αλυσίδες και πανό με «ματωμένες ποδιές» και διαμαρτύρονται για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία και στο υπόλοιπο δημόσιο σύστημα υγείας.

Δείτε το βίντεο από το Mega

Με νοσοκομειακές μπλούζες που έγραφαν πάνω τους «χάνονται ζωές στα δημόσια νοσοκομεία» εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» καθώς και άλλων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία διαμαρτύρονται για την πολιτική της κυβέρνησης στα θέματα Υγείας, αναφέροντας ότι ασθενής για οφθαλμολογική επέμβαση θα πρέπει να περιμένει για ραντεβού μέχρι τον Ιούλιο του 2017, ενώ στην Γουμένισσα Κιλκίς οι γιατροί και νοσηλευτές βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για να αγοράσουν γάζες, γάντια και βαμβάκι.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι απελπιστική. Αντιδρούμε στα μνημόνια και στην πολιτική που εφαρμόζεται. Τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλές ελλείψεις. Τα τελευταία οκτώ χρόνια αποχώρησαν από το νοσοκομείο, χωρίς να αναπληρωθούν, περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι. Μία στις δύο θέσεις είναι κενή» ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο «Γ. Γεννηματάς» Πέτρος Κιτικίδης.

Για χρέη άνω των 205 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν εξυπηρετούνται, έκανε λόγο ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Παναγιώτης Τουχτζίδης: «Από το ποσό αυτό και μόνο τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν τρία εκατομμύρια. Με αυτό το ποσό δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Οδηγούμαστε σε αφανισμό» τόνισε.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων Μιχάλης Γιαννάκος, σημείωσε από την πλευρά του ότι «με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία δυστυχώς χάνονται ζωές». «Με τα ψίχουλα δεν μπορείς να κάνεις δουλειά. Μόνο τις τελευταίες ημέρες για να προλάβουν το ασφαλιστικό είχαμε 1.500 αποχωρήσεις. Θέσεις που μένουν κενές σε βάρος της δημόσιας υγείας», είπε.