«Δεν αποδεχόμαστε μικρογραφία “Ειδομένης” στα όρια του δήμου μας»

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Με αφορμή τα χθεσινοβραδινά περιστατικά, όπου οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν από την Ειδομένη στο κέντρο φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι, αρνήθηκαν να παραμείνουν, ο δήμος Βόλβης τονίζει τα ακόλουθα:

«Εξακολουθούμε να περιμένουμε απαντήσεις από την πολιτεία για τον τρόπο λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι, καθώς και δεσμεύσεις για την ασφάλεια και την υγεία τόσο των κατοίκων, όσο και των προσφύγων.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης συναίνεσε στο κυβερνητικό αίτημα για την χρήση του συγκεκριμένου χώρου, μόνο με βασική προϋπόθεση: «τη διασφάλιση της φιλοξενίας των προσφύγων υπό κατάλληλες και αξιοπρεπείς συνθήκες και την ελάχιστη, κατά το δυνατό, όχληση των κατοίκων της περιοχής».

Όπως φαίνεται, δεν υπάρχουν κατάλληλες και αξιοπρεπείς συνθήκες, καθώς οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να παραμείνουν. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τη δημιουργία μιας μικρογραφίας της “Ειδομένης” στα όρια του δήμου μας. Ας μην εκμεταλλεύονται ή παρερμηνεύουν ορισμένοι, την ανθρωπιστική διάθεση βοήθειας ενός δήμου που -ως επί το πλείστον- κατοικείται από απόγονους προσφύγων, με το θεσμικό καθήκον της προστασίας και ευημερίας των δημοτών μας».