Κοινωνικό τιμολόγιο για πρόσφυγες σε διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο ειδικό τιμολόγιο των ευπαθών ομάδων θα εντάξει η ΕΥΑΘ Α.Ε. την υδροδότηση 420 περίπου προσφύγων οι οποίοι θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα εντός της Θεσσαλονίκης ή στα όρια του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τα διαμερίσματα, 70 περίπου στον αριθμό, θα τα μισθώσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, χωρίς μάλιστα να καταβάλει στην ΕΥΑΘ τις σχετικές εγγυήσεις ύψους 7.000 ευρώ περίπου, στο πλαίσιο έργου στο οποίο συμμετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι δήμοι Νεάπολης – Συκεών και Καλαμαριάς, η ΧΑΝΘ, η ΜΚΟ «Praksis», η «Άρσις», το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Το μισθωτήριο συμβόλαιο θα έχει χρονική διάρκεια έως 31/12/2016, με δυνατότητα παράτασης ενός έτους, εφόσον συνεχιστεί η χρηματοδότηση του έργου από την Ύπατη Αρμοστεία. Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά σε αιτούντες ασύλου και δικαιούχους του προγράμματος επανεγκατάστασης σε χώρες της ΕΕ.

Η ΕΥΑΘ, μετά την αποστολή υλικού στη Λέσβο και την κατασκευή δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης στα Διαβατά, παραμένει αρωγός στην ευρύτερη προσπάθεια για τη βέλτιστη υποδοχή των προσφύγων στη χώρα μας και τη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.