87 λαθρομετανάστες σε λεωφορείο-5.000€ έπαιρναν από κάθε μετανάστη για να τους μεταφέρουν εκτός Ελλάδας

 

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από έρευνα και συντονισμένες ενέργειες, συνέλαβαν 5 άτομα και απέτρεψαν την παράνομη διακίνηση 87 συνολικά αλλοδαπών.

Πρόκειται για 4 αλλοδαπούς ηλικίας 38, 34, 52 και 26 ετών  και 49χρονο Έλληνα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την ημεδαπή προς τρίτες χώρες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Σταυρούπολης, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε λεωφορείο με πινακίδες έτερης χώρας, 87 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων 46 ανήλικοι, έχοντας ως οδηγό τον 49χρονο, με σκοπό την παράνομη μεταφορά τους στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, οι έτεροι συνεργοί νωρίτερα, είχαν αναλάβει, κατά περίπτωση, το ρόλο της μεταφοράς των αλλοδαπών στο εν λόγω λεωφορείο, καθώς και την επιτήρηση της επιβίβασης σε αυτό. Επιπλέον προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, θα κατέβαλαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 5.000 δολαρίων έκαστος (τμηματικά), έχοντας ως τελικό προορισμό, έτερη χώρα της Ευρώπης.

Κατασχέθηκαν συνολικά: το παραπάνω λεωφορείο, ως μέσο της παράνομης μεταφοράς, και από την κατοχή των διακινητών, το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ και 7 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.