Ξεκίνησε και πάλι το πλύσιμο των κάδων στο Δήμο Παύλου Μελά

kathariotita-kadoi-skoupidion

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 να υλοποιείται στο Δήμο Παύλου Μελά,

το πρόγραμμα για πλύσιμο των κάδων από το Τμήμα Καθαριότητας, με το νέο όχημα – πλυντήριο κάδων που εντάχθηκε στο στόλο οχημάτων.

Κατά τη θερινή περίοδο με την άνοδο της θερμοκρασίας οι κάδοι περισυλλογής απορριμμάτων παρουσιάζουν  έντονη δυσοσμία και επιβάλλεται το τακτικό πλύσιμό τους.

Το ειδικό νέο όχημα που διαθέτει το αυστηρό πρότυπο προδιαγραφών ρύπων Euro 6 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (για «καθαρότερα» και πιο φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα), είναι ειδικά κατασκευασμένο ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις δύσκολες απαιτήσεις και στις ιδιομορφίες που παρουσιάζει το έργο πλύσης κάδων. Είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να λειτουργεί εν κινήσει με αποτέλεσμα την καλύτερη συνεργασία με τα απορριμματοφόρα και την ελαχιστοποίηση του συνολικού χρόνου απασχόλησης του μηχανήματος. Ακολουθεί τα οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων και μετά το άδειασμα των κάδων τα πλένει επιτόπου.

Ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην Άνω Ηλιούπολη της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρούπολης. Αναμένεται μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να απολυμανθούν πάνω από 2.000 κάδοι απορριμμάτων των Δημοτικών Κοινοτήτων Ευκαρπίας, Πολίχνης, Σταυρούπολης, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας προς τους πολίτες.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του παραπάνω έργου ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Διαχείρισης Οχημάτων & Λαϊκών Αγορών Δημήτρη Αθάνατο ο οποίος δήλωσε τα εξής:

‘’Προσπαθούμε με το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου και όλα τα μέσα που διαθέτουμε να ικανοποιήσουμε  πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά το δίκαιο αίτημα των  Δημοτών μας για μια πόλη καθαρή με διασφαλισμένη την υγιεινή των κατοίκων. Είναι απαραίτητη όμως η τήρηση των βασικών κανόνων καθαριότητας από τους πολίτες και ιδιαίτερα τους μήνες του καλοκαιριού.

kathariotita-kadoi-skoupidion2

Μην αφήνετε σκουπίδια έξω από τους κάδους

Χρησιμοποιήστε σακούλες απορριμμάτων και δέστε τις καλά.

Μη μετακινείτε τους κάδους από τη θέση τους.

Χρησιμοποιείτε τα μικρά καλάθια των πλατειών και πεζοδρομίων για τα μικρά αντικείμενα.

Η Ποιότητα Ζωής είναι υπόθεση όλων μας !

Όλοι μαζί εργαζόμαστε για μια καθαρή πόλη ! ’’.