Ανησυχία των πρυτανικών αρχών για τους κατασκηνωτές που καταφθάνουν στο ΑΠΘ

ΦΩΤΟ: FOSPHOTOS/ KONSTANTINOS TSAKALIDIS

ΦΩΤΟ: FOSPHOTOS/ KONSTANTINOS TSAKALIDIS

Την ανησυχία του για την κατάσταση που θα επικρατήσει στο ΑΠΘ λόγω της διοργάνωσης στο campus του Πανεπιστημίου της κατασκήνωσης «No Border Camp-Thessaloniki 2016» εξέφρασε ο αντιπρύτανης του Αριστεοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Λαόπουλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο FM».

Ήδη όπως είπε ο κ. Λαόπουλος, χθες βράδυ κατέφθασαν οι πρώτοι 50 κατασκηνωτές για να προετοιμάσουν το έδαφος. «Πληροφορήθηκα ότι μετέφεραν τέσσερα μεγάλα καζάνια για να μαγειρεύουν. Δεν είναι δυνατόν μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου να γίνονται τέτοια πράγματα», ανέφερε, εκφράζοντας την αδυναμία των πρυτανικών αρχών να διαχειριστούν την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη, αναμένονται περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι σε έναν χώρο χωρίς υποδομές για την υγιεινή τους.

Ο κ. Λαόπουλος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για το ενδεχόμενο καταστροφών και κλοπών που μπορεί να γίνουν από τρίτα άτομα που θα παρεισφρήσουν.

«Πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην πλειονότητά τους από το εξωτερικό, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι θα πραγματοποιούν πορείες και διαδηλώσεις στη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ συναυλίες και εκδηλώσεις στους χώρους του πανεπιστημίου», είπε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δοθεί μία λύση.

Πρόσθεσε τέλος ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι αρχές έχουν ενημερωθεί εδώ και μέρες.