Στο εδώλιο αστυνομικός για πρόσληψη με πλαστά δικαιολογητικά

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Και τρίτο αστυνομικό από τη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος προσλήφθηκε με πλαστά δικαιολογητικά «στέλνει» εισαγγελέας στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για αστυνομικό που πέτυχε ως συνοριοφύλακας σε διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΛΑΣ, το 2002.

Όπως αποκαλύφθηκε, στα δικαιολογητικά που κατέθεσε εμφάνιζε να είναι κάτοχος επαγγελματικής άδειας οδήγησης κατηγορίας Δ΄, κάτι που δεν ίσχυε, καθώς στην πραγματικότητα ουδέποτε του είχε χορηγηθεί αυτή η άδεια. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, αποτέλεσμα ήταν να συγκεντρώσει περισσότερα μόρια, χάρη στα οποία κατάφερε να προσληφθεί ως συνοριοφύλακας.

Όπως περιγράφεται στην πρόταση που υπέβαλε η αντεισαγγελέας Εφετών Ελένη Κοντακτσή προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, στα χρόνια που έμεινε στην υπηρεσία, δηλαδή από τις 23-08-2002 έως τις 30-03-2016, εισέπραξε συνολικά από μισθούς κι άλλες παροχές το ποσό των 203.576,66 ευρώ.

Υπό τις συνθήκες αυτές, η εισαγγελέας εισηγείται να παραπεμφθεί σε δίκη για πλαστογραφία και απάτη.

Προηγήθηκαν άλλες δύο περιπτώσεις αστυνομικών που κατηγορούνται ότι προσλήφθηκαν ως συνοριοφύλακες, προσκομίζοντας προηγουμένως νοθευμένα δικαιολογητικά. Ο πρώτος φαίνεται ότι παραποίησε το έτος γέννησής του και την βαθμολογία του απολυτηρίου λυκείου. Ο δεύτερος φέρεται ότι «πείραξε» τους βαθμούς του απολυτήριο λυκείου. Ήδη υποβλήθηκαν οι εισαγγελικές προτάσεις προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης που «δείχνουν» το εδώλιο του Κακουργιοδικείου για τους δύο κατηγορούμενους αστυνομικούς.