Οικογενειακή “επιχείρηση” εμπορίας ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων στην Ευκαρπία

dendrilia-kannabis

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης «οικογενειακή επιχείρηση» εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, ως μέλη της οποίας συνελήφθησαν τρεις ομογενείς, ηλικίας 53 (πατέρας), 47 (μητέρα) και 25 (γιος) ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση των Νόμων «Περί Ναρκωτικών» και «Περί Τελωνειακού Κώδικα».

xrimata

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε υπόγεια αποθήκη της οικίας των συλληφθέντων, μεσημβρινές ώρες χθες (14/07), στην περιοχή της Ευκαρπίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 13.940 πακέτα τσιγάρα και 434 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την Ειδική Ταινία Φόρου Κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επίσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον κήπο της οικίας, ο οποίος ήταν περιφραγμένος και επιμελώς καλυμμένος, βρέθηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 24 δενδρύλλια κάνναβης από 0,45 μέτρα έως 3,30 μέτρα ύψους περίπου και ένα 1 λάστιχο ποτίσματος ελεγχόμενης ροής σταγονιδίων.

lathraia-tsigara

Επιπλέον, εντός χρηματοκιβωτίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 347.120 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και αφορολόγητων τσιγάρων.

Τέλος, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.