Τους “τσάκωσαν” στα Μάλγαρα να μεταφέρουν 8 κιλά ηρωίνη από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη

narkotika-iroini

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του ιδιαίτερα ευαίσθητου κοινωνικού φαινομένου των ναρκωτικών, πραγματοποιούν συστηματικά, έρευνες και οργανωμένες επιχειρήσεις, που αποσκοπούν στον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης – εμπορίας και την περαιτέρω προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Στο πλαίσιο των ερευνών αυτών, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, επέφεραν ένα ακόμη πλήγμα κατά της οργανωμένης διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών, συλλαμβάνοντας, δύο άτομα, τα οποία εντάσσονται σε σχετικό κύκλωμα, κατέχοντας συγκεκριμένο ρόλο.

Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 20 και 17 ετών (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες του Σαββάτου (16/07) στα διόδια των Μαλγάρων, σε έρευνα που διενεργήθηκε με την καταλυτική συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,  που επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • επιμελώς κρυμμένα, 17 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 8 κιλών και 621 γραμμαρίων,
  • δύο κινητά τηλέφωνα, με τα οποία πραγματοποιούσαν τις παράνομες συναλλαγές τους και
  • το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Aπό την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, στο πλαίσιο του κυκλώματος, κατείχαν το ρόλο της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών από την πόλη της Αθήνας στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.