Συνάντηση εργασίας με τα επιμελητήρια,τους φορείς της αγοράς και του τουρισμού

dimarxeio-sunantisi-tourismos

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων, της αγοράς και του τουρισμού είχε σήμερα ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης για το θέμα της ετοιμασίας της πόλης για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, μετά από πρόσκληση που τους απηύθυνε.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε τη συνεργασία όλων των φορέων, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να εορτάσει φέτος τα Χριστούγεννα στο πλαίσιο μιας συνεκτικής αφήγησης που θα της προσδώσει ξεχωριστό χαρακτήρα για την εορταστική περίοδο, ώστε να ενισχυθεί η αγοραστική κίνηση, καθιστώντας την ταυτόχρονα ελκυστικό χριστουγεννιάτικο προορισμό για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Για το σκοπό αυτό, ο Δήμαρχος επισήμανε την ανάγκη για υποστήριξη της προσπάθειας από επαγγελματίες που θα συνεισφέρουν ιδέες και τεχνογνωσία «σκηνοθετώντας» τον εορταστικό διάκοσμο και τις δράσεις της περιόδου, ενώ ζήτησε τη συγκρότηση μιας συντονιστικής ομάδας εκ των παρισταμένων η οποία με τη συνδρομή και άλλων στελεχών θα οργανώσει την τελική παρουσία, προτείνοντας επιπλέον τη στοχευμένη προβολή της εορταστικής περιόδου και των δράσεών της στο εξωτερικό μέσω του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε οι αρχικές ιδέες να σχηματοποιηθούν και οι ετοιμασίες για την περίοδο των Χριστουγέννων να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν εγκαίρως, με άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

«Στόχος μας είναι από τη μια να συνεισφέρουμε ώστε να τονωθεί η αγοραστική κίνηση κατά την περίοδο των εορτών, αλλά με ένα καλό αισθητικό αποτέλεσμα, και από την άλλη να ξεκινήσουμε να χτίζουμε ένα ιδιαίτερο προφίλ για τη Θεσσαλονίκη για τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, ώστε να προσελκύσουμε και κόσμο από την γειτονιά μας. Για το σκοπό αυτό κάναμε μια σκέψη, να προωθήσουμε συγκροτημένα τα Μεσογειακά Χριστούγεννα. Ως Δήμος θέλουμε τη συνεργασία όλων», ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Στη συνάντηση εργασίας παραβρέθηκαν από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης οι Αντιδήμαρχοι Επιχειρηματικότητας, Πέτρος Λεκάκης, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, Έλλη Χρυσίδου καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ενώ συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΘ, Κ. Χαντζαρίδης, το μέλος του ΔΣ του ΒΕΘ, Μ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΕΘ, Μ. Ζορπίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Π. Φιλιππίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Κ. Τορνιβούκας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης, Ι. Μανδρίνος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Βύρωνας.