Πήγαν για… τηλεφωνική απάτη, αλλά έπεσαν πάνω σε αστυνομικό

ΦΩΤΟ:SHUTTERSTOCK

ΦΩΤΟ:SHUTTERSTOCK

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι επίδοξοι απατεώνες στη Θεσσαλονίκη. Μέλη κυκλώματος τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών στη Θεσσαλονίκη, για κακή τους τύχη, τηλεφώνησαν σε σπίτι αστυνομικού. Αποτέλεσμα; Η αστυνομία τους έστησε ενέδρα και συνέλαβε έναν 44χρονο Βούλγαρο. Διαβάστε την ανακοίνωση της αστυνομίας για το συμβάν:

“Συνελήφθη βραδινές ώρες χθες (20/07), από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 44χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται σε εξαπατήσεις ανυποψίαστων πολιτών.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες, γυναίκα-μέλος του κυκλώματος κάλεσε τηλεφωνικά άντρα, προσποιούμενη συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο είναι υπαίτιο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, ενώ στη συνέχεια έτερη συνεργός της, παριστάνοντας ψευδώς την αστυνομικό, απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου το συγγενικό του πρόσωπο να αποφύγει τις νομικές συνέπειες του υποτιθέμενου τροχαίου ατυχήματος.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης στη Δυτική Θεσσαλονίκη, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 44χρονος, ο οποίος μετέβη προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 300 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της προαναφερόμενης εγκληματικής ομάδας, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αποπειράθηκαν, με τον ίδιο τρόπο, να εξαπατήσουν ακόμη μία 54χρονη”.