Τη συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης στην 81η ΔΕΘ ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ενέκρινε, εχθές, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο, στη διάρκεια της 16ης τακτικής συνεδρίασης.

Ο Δήμος θα λειτουργήσει ειδικό ενημερωτικό περίπτερο σε μισθωμένο χώρο εντός της Δ.Ε.Θ., εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία προβολής και ευαισθητοποίησης πάνω σε θέματα που αφορούν την προστασία του αστικού φυσικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πραγματοποίηση περιβαλλοντικής εκδήλωσης η οποία θα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

  • Ημερίδα με θέμα τα ειδικά ρεύματα ανακύκλωσης και την επαναχρησιμοποίηση ειδών σε συνδυασμό με εργαστήριο επαναχρησιμοποίησης ειδών για ενήλικες.
  • Παρουσίαση του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με στόχευση στην Ανακύκλωση σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η παρουσίαση θα συνδυαστεί με δημιουργικά εργαστήρια σχετικά με την ανακύκλωση.
  • Εκδήλωση σχετικά με τις Δράσεις Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκη.

Μέσα από τις συγκεκριμένες δράσεις οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης που ασχολούνται με την ανακύκλωση και το περιβάλλον, καθώς και τη δράση που αυτές αναπτύσσουν στη διάρκεια όλου του έτους προς αυτή την κατεύθυνση.