Η Θεσσαλονίκη συμμετέχει στη 2η φάση του προγράμματος για τις ανθεκτικές πόλεις της Ευρώπης

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στη 2η φάση του ευρωπαϊκού προγράμματος RESILIENT EUROPE-URBACT ενέκρινε, εχθές, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο, στη 16η τακτική συνεδρίαση του.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος, αφορούσε στη δημιουργία διαδημοτικού δικτύου ποδηλατοδρόμων σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, με σκοπό την αύξηση των ήπιων μετακινήσεων και τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και περιβάλλοντος, στόχων που περιλαμβάνονται στην έννοια της «αστικής ανθεκτικότηττας», η οποία υποστηρίζεται από το πρόγραμμα.

Η δεύτερη φάση του έργου θα διαρκέσει έως τις 3 Μαΐου 2018 και αφορά στη δημιουργία και ενδυνάμωση αντιπροσωπευτικών και συνεκτικών ομάδων σε κάθε πόλη, οι οποίες θα επεξεργαστούν θέματα αστικής ανθεκτικότητας και θα προχωρήσουν σε πιλοτικές εφαρμογές σε τοπικό επίπεδο με την υποστήριξη του Δήμου και των τοπικών κοινωνιών.

Στη συγκεκριμένη φάση συμμετέχουν ως εταίροι οι πόλεις: Rotterdam, Burgas, Vejle (DK), Katowice (PL), Bristol, Malmo, Antwerp, Potenza (IT), Γλασκώβη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα.

Επικεφαλής εταίρος παραμένει η πόλη του Rotterdam, η οποία διοργανώνει και την πρώτη συνάντηση εργασίας, από τις 23 έως τις 26 Αυγούστου του 2016, σε συνδυασμό με εκπαιδευτικό σεμινάριο.