Δείτε γιατί συνελήφθησαν 11 άτομα το τελευταίο 24ωρο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συνολικά 11 άτομα συνελήφθησαν και βεβαιώθηκαν έξι πταισματικές παραβάσεις σε παράνομα εκδιδόμενα πρόσωπα, το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη.

Στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων, διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Αναλυτικότερα, το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διενήργησαν ελέγχους, κατά τους οποίους συνελήφθησαν:

• 4 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 33χρονου αλλοδαπού, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 93 γραμμάρια κάνναβης και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών. Διαπιστώθηκε επίσης, ότι στερείται εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική επικράτεια.

• 1 άτομο για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

• 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν 231 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και (19) συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

• 4 άτομα για περιπτώσεις κλοπών.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 6 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.