Αίρουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

Αίρουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ την επίσχεση εργασίας, όπως αποφάσισαν εχθές στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασής τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου τους Δημήτρη Τσερμενίδη, που μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έτσι, τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά σήμερα Τρίτη.

«Είχαμε πει ότι αυτό που ζητάμε είναι επιτέλους να καθίσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων. Αφού αυτό ορίστηκε για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, στο γραφείο του γενικού γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη και με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Θεοπίστη Πέρκα, εμείς δεν θα μπορούσαμε να αθετήσουμε τα λεγόμενά μας» διευκρίνισε.

Σημείωσε πάντως ότι οι εργαζόμενοι δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις εάν διαπιστώσουν ότι τους εμπαίζουν.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόθεση του σωματείου να καταθέσει αγωγές για τα δεδουλευμένα, ο κ. Τσερμενίδης σημείωσε πως σήμερα το πρωί, εργαζόμενοι θα πάνε κανονικά στα δικαστήρια και εκεί θα αποφασιστεί αν θα προχωρήσουν τελικά στις αγωγές.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι είχαν εκφράσει αυτήν την πρόθεσε σε απάντηση της νομικής κίνησης του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, το οποίο κατέθεσε αγωγή προκειμένου να κριθεί καταχρηστική η επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας που είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στον οργανισμό από εχθές Δευτέρα.

Τονίζεται ότι στους 2.300 εργαζομένους του ΟΑΣΘ οφείλονται 6,3 εκατ. ευρώ.