Έκτακτη Αιμοδοσία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

  • Αύριο Τετάρτη 24 Αυγούστου, από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ., για την ενίσχυση της προσπάθειας κάλυψης των αυξημένων αναγκών της περιόδου
  1. Το καλοκαίρι ο αριθμός των αιμοδοτών μειώνεται, ενώ οι ανάγκες σε αίμα αυξάνονται…
  2. Χειρουργεία αναβάλλονται και ασθενείς αγωνιούν…
  3. Παιδιά που χρειάζονται αίμα και αιμοπετάλια κινδυνεύουν…
  4. Συνάνθρωποί μας με μεσογειακή αναιμία βρίσκονται σε απόγνωση…

Με τις σκέψεις αυτές ως οδηγό, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προχωρά και φέτος στη διοργάνωση έκτακτης αιμοδοσίας, με στόχο να συμβάλλει στην προσπάθεια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για την κάλυψη των αναγκών που είναι αυξημένες τις καλοκαιρινές περιόδους. Αυτή θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 24 Αυγούστου, στο δημαρχείο Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές), με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Τάσο Τσακιρίδη να απευθύνουν πρόσκληση συμμετοχής στους εθελοντές.

«Τον Αύγουστο, που για πολλούς είναι ο μήνας της χαλάρωσης και της ξενοιασιάς, κάποιοι συνάνθρωποί μας περνούν έναν δεύτερο ‘‘χειμώνα’’. Είναι οι άνθρωποι που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, τα παιδιά που χρειάζονται αίμα και αιμοπετάλια, οι ασθενείς των οποίων τα χειρουργεία αναβάλλονται λόγω έλλειψης αίματος, οι συνάνθρωποί μας που τραυματίζονται σε τροχαία ατυχήματα… Κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι μας για να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που χρειάζονται λίγο από το αίμα μας για τη ζωή τους, απευθυνόμαστε στην ανθρωπιά και στην αλληλεγγύη των συμπολιτών και συνδημοτών μας καλώντας τους πάντες να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη γιορτή ευαισθησίας και ανθρωπιάς», τονίζουν σε μήνυμά τους ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Τάσος Τσακιρίδης.

Με δεδομένη την αθρόα προσέλευση των εθελοντών στην περσινή έκτακτη αιμοδοσία, κατά την οποία πολλοί δεν πρόλαβαν να προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους το αίμα τους, φέτος η αιμοδοσία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 8 το βράδυ, και αφορά όσους και όσες δεν συμμετείχαν στην εκστρατεία αιμοδοσίας του περασμένου Ιουνίου. Να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη περσινή έκτακτη αιμοδοσία συμμετείχαν 108 εθελοντές αιμοδότες, ενώ στην τελευταία Εβδομάδα Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης, που διοργανώθηκε στα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου, συμμετείχαν 655 εθελοντές, με πολλούς από αυτούς να προσέρχονται για πρώτη φορά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής, Συμβουλευτικός Σταθμός Συκεών

ΤΗΛ.: 2313.313151 & 2313.313117