Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το αντιπλημμυρικό δίκτυο της Πυλαίας

Φωτογραφία 1

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία πρόσφατα το αντιπλημμυρικό  δίκτυο ομβρίων υδάτων στο τρίστρατο της Πυλαίας, που αποτελεί σημαντικό έργο υποδομής και ήταν για πολλά χρόνια βασικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 130.000 ευρώ, προβλέπει την κατασκευή αγωγού ομβρίων, μήκους 135 μέτρων περίπου, που θα παραλαμβάνει τα ύδατα που ρέουν επί της οδού Μελενίκου, και θα τα εκβάλει στην ανοιχτή κοίτη του ρέματος Κυψέλης.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου η συγκέντρωση των υδάτων από την οδό Μελενίκου επιτυγχάνεται μέσω ειδικής σχάρας που έχει κατασκευασθεί σε όλο το πλάτος της οδού και συνδέεται με τον αγωγό ομβρίων και με την τοποθέτηση κρασπέδων σε μήκος περίπου 30 μέτρων. Επιπλέον προέβλεπε την κατασκευή αγωγού για την αποχέτευση των ομβρίων που συγκεντρώνονται στο τρίστρατο από την οδό Στ. Καζαντζίδη, καθώς επίσης η κατασκευή ειδικής σχάρας και επί της οδού Γεννηματά.

«Στις τοπικές κοινωνίες περισσότερη αξία από τα λεγόμενα έργα βιτρίνας, έχουν τα έργα ουσίας. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη σε αυτά τα έργα εστιάζουμε συνεχώς τις προσπάθειες και την προσοχή μας. Το αντιπλημμυρικό δίκτυο ομβρίων απασχολούσε για πολλά χρόνια την Πυλαία. Με την κατασκευή αυτού του μεγάλου έργου δίνουμε λύση σε ένα πρόβλημα που ήταν χρόνιο αίτημα των δημοτών και των κατοίκων της περιοχής» τόνισε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Να σημειωθεί ότι για την ολοκλήρωση του έργου στην εκβολή του αγωγού στο ρέμα Κυψέλης έγινε ήδη ασφαλτόστρωση της συμβολής των οδών, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός του ρέματος και θα γίνει διαγράμμιση επί του οδοστρώματος.