20 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο – Διαβάστε γιατί

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων, διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Αναλυτικότερα, το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διενήργησαν ελέγχους, κατά τους οποίους συνελήφθησαν:

• 6 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., απογευματινές ώρες της Τρίτης, 13/09, 26χρονου αλλοδαπού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 242 γραμμαρίων, 1 κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ.

• 4 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

• 9 άτομα για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 2 ομογενών, ηλικίας 31 και 30 ετών, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς μεσημβρινές ώρες προχθές, διέρρηξαν διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, απ’ όπου αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα των ενοίκων. Κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, και συνελήφθησαν. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, οι δύο άντρες, νωρίτερα την ίδια μέρα, είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν διαμέρισμα στην περιοχή της Τριανδρίας.

• 1 άτομο για πλαστογραφία πιστοποιητικών

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 10 πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.