Μέλη σπείρας είχαν κλέψει πάνω από 140 πορτοφόλια από επιβάτες λεωφορείων

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Εξαρθρώθηκε ύστερα από ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στη διάπραξη κλοπών πορτοφολιών από επιβάτες συγκοινωνιακών μέσων.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν την Παρασκευή 16/09, σε στάση αστικών λεωφορείων, στο κέντρο πόλης, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 51, 52 και 57 ετών – μέλη της ομάδας.

Σε βάρος των συλληφθέντων, αλλά κι ενός ακόμη συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης» και των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, συνέστησαν συμμορία, με σκοπό την κλοπή πορτοφολιών από επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς, εκμεταλλευόμενοι τις επικρατούσες συνθήκες συνωστισμού.

Κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου 2016 – μέσα Σεπτεμβρίου 2016, διέπραξαν τουλάχιστον 140 κλοπές πορτοφολιών, αποκομίζοντας παράνομα χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες και διάφορα έγγραφα των παθόντων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.