Συλλήψεις για ναρκωτικά και εκκρεμή διωκτικά έγγραφα

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Από την ΓΑΔΘ πραγματοποιούνται στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν:

  • 9 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για παραβάσεις του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων». Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 31χρονου Έλληνα και τριών αλλοδαπών ηλικίας 29, 24 και 21 ετών, οι οποίοι κατείχαν και απέκρυπταν τέσσερις συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 75,15 γραμμαρίων.
  • 4 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Μεταξύ των συλληφθέντων και 37χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, 6 μηνών και 5 ημερών, για παραβάσεις των Νόμων περί Αλλοδαπών και Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.