Κρατούσαν παράνομα και εκβίαζαν 27χρονο Πακιστανό στα Διαβατά

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κρατούσαν παράνομα σε οικία στην περιοχή των Διαβατών 27χρονο ομοεθνή τους.

Πρόκειται για δύο υπηκόους Πακιστάν ηλικίας 31 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος έτερων συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση», «Αρπαγής», «Εκβίασης» και «Εξασφάλισης καταλύματος με σκοπό την απόκρυψη από τις διωκτικές αρχές».

Συγκεκριμένα, από τον 27χρονο, καταγγέλθηκε στην παραπάνω Υπηρεσία, ότι οι συλληφθέντες – μέλη κυκλώματος διακίνησης, μαζί με συνεργούς τους, για χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας, κατά το μήνα Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους και μέχρι να αποπληρωθεί από συγγενείς του, το συνολικό απαιτούμενο ποσό, για τη μεταφορά του στην Ελλάδα, κρατούσαν τον καταγγέλλοντα, παράνομα σε οικία στην περιοχή των Διαβατών.

Κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, ο 27χρονος κατήγγειλε ότι ασκήθηκε σε βάρος του, τόσο σωματική όσο και ψυχολογική βία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.