2016 Επετειακό Έτος Αριστοτέλη

sxoli-thetikwn-epistimwn-apth

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, μέσω του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών», είναι πρωτοπόρος της ιδέας για την ανακήρυξη από την UNESCO του 2016 ως «Επετειακού Έτους Αριστοτέλη», καθώς συμπληρώνονται 2400 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Μακεδόνα φιλοσόφου.

Η οικουμενικότητα και η διεπιστημονικότητα που χαρακτηρίζουν το έργο του Αριστοτέλη, καθώς επίσης και το πλήθος των επιστημονικών πεδίων που αφορά το έργο του, έχουν, επιπλέον, ωθήσει Σχολές του ΑΠΘ να αναρτήσουν μεγάλα πανό με τον Μακεδόνα φιλόσοφο.

polytexniki-sxoli-polutexneio-apth

Συγκεκριμένα, η Πολυτεχνική Σχολή, η Σχολή Θετικών Επιστημών και το Τμήμα Ιατρικής στο πλαίσιο του «Επετειακού Έτους Αριστοτέλη» έχουν αναρτήσει, σε εμφανή εξωτερικά σημεία κτιρίων τους, πανό με τον Μακεδόνα φιλόσοφο, ενώ η επόμενη Σχολή που θα αναρτήσει πανό είναι η Φιλοσοφική. Οι περισσότερες Σχολές έχουν επιλέξει ως χρωματικό φόντο στο πανό το επίσημο χρώμα της Σχολής τους, μαζί με το διάσημο του ΑΠΘ και το δικό τους.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Αριστοτέλη Νανιόπουλο ο οποίος, με τη ομάδα του, εθελοντικά, έχουν αναλάβει τη γραφιστική επιμέλεια και την επιμέλεια της εφαρμογής.

 

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους: Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Αριστοτέλης Νανιόπουλος, τηλ. 6944186625