Σύλληψη διακινητή που μετέφερε παράνομα αλλοδαπούς – Πόσα ζητούσε

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν χθες, 19/09, 47χρονο αλλοδαπό, ο οποίος, αποσκοπούσε στη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια, 18 αλλοδαπών.

Σε βάρος του συλληφθέντα, σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της «διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από τη χώρα».

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 19/09, από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση, κατά την οποία ο συλληφθείς, εντοπίστηκε στην Ν.Ε.Ο. Ευζώνων – Θεσσαλονίκης, να μεταφέρει εντός Ι.Χ.Φορτηγού, 18 αλλοδαπούς (μεταξύ των οποίων 5 ανήλικους), αποσκοπώντας στη διευκόλυνση της εξόδου τους, από την ελληνική επικράτεια.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τελικός προορισμός των αλλοδαπών, ήταν έτερες χώρες της Ευρώπης, ενώ για τη μεταφορά τους, θα κατέβαλαν, μέσω συγγενών τους, χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 2.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν, από την κατοχή του συλληφθέντα, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, καθώς και το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.