Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστευε πεζούς – Μέλη της και δύο ανήλικοι

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη σύλληψη τριών ατόμων για σύσταση συμμορίας και για ληστεία, προχώρησαν την Τετάρτη 21/09 αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας.

Συγκεκριμένα, εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί, ηλικίας 20 και 13 ετών και ένας 17χρονος Έλληνας, σε βάρος των οποίων, καθώς και δύο ακόμη μελών της, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της «σύστασης συμμορίας», της «ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση».

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι παραπάνω, είχαν συστήσει συμμορία και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Αυγούστου 2016 έως 19/09, διέπραξαν με την απειλή και τη χρήση σωματικής βίας, συνολικά, πέντε ληστείες, κυρίως σε βάρος ανηλίκων, σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, συνελήφθησαν οι γονείς, οι οποίοι είναι αλλοδαποί ηλικίας 30 και 51 ετών, άνδρας και γυναίκα αντίστοιχα, δύο εκ των συλληφθέντων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της «παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.