Το Κοινωνικό Φροντιστήριο ετοιμάζεται…

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας μπορούν να παρακολουθήσουν και φέτος μαθητές του δήμου Νεάπολης-Συκεών, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα επιπλέον έξοδα που απαιτούνται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των μαθητών.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η εθελοντική παρουσία εκπαιδευτικών κάνει εφικτή τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2016-2017, με εντελώς δωρεάν συμμετοχή μαθητών. Η δράση αφορά μαθητές  που φοιτούν στην τρίτη (Γ’) Γυμνασίου και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, κατά τη σχολική περίοδο 2015-2016, περισσότερα από 120 παιδιά υποστηρίχθηκαν δωρεάν στο καθημερινό μαθησιακό τους πρόγραμμα, συμμετέχοντας στα Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας του δήμου.

«Μέλημά μας, για άλλη μια χρονιά, είναι να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους πολίτες, που λόγω των δύσκολων καιρών που ζούμε, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Η μεγαλύτερη αγωνία μας είναι η κρίση αυτή να μην ‘‘αγγίξει’’ τα παιδιά, τους μαθητές, που δίνουν τον δικό τους αγώνα και πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους. Δημιουργούμε ίσες ευκαιρίες για όλους στην εκπαιδευτική διαδικασία και για το λόγο αυτό, για άλλη μια χρονιά, καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια για τη λειτουργία των Εργαστηρίων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, που εξυπηρετούν δεκάδες μαθητές. Βέβαια, τίποτα από όλα αυτά, δεν θα μπορούσε να γίνει πράξη, αν απουσίαζε η διάθεση για προσφορά εκπαιδευτικών, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους μαθητές, προκαλώντας αισθήματα βαθύτατης ευγνωμοσύνης», τονίζουν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών, και εντεταλμένος σε θέματα Παιδείας, Μιχάλης Βουλγαρίδης.
Κριτήρια-αιτήσεις για μαθητές

Τα κριτήρια επιλογής των μαθητών για τη συμμετοχή τους στα Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας βασίζονται σε κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και φέτος θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις. Αναλυτικά τα δικαιολογητικά που θα συνοδεύουν την αίτηση είναι:

1.   Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο,

2.   Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής του κηδεμόνα,

3.   Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,

4.   Ευκρινές φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας όλων των ενήλικων μελών της οικογένειας, αν είναι άνεργοι,

5.   Ευκρινές φωτοαντίγραφο γνωμάτευσης δημόσιου φορέα ή νοσοκομείου ή απόκομμα καταβολής με αναφορά ποσοστού αναπηρίας, αν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία,

6.   Υπεύθυνη δήλωση γονέα.

 

Τα μαθήματα θα γίνονται στο 2ο Γυμνάσιο Νεάπολης για τα παιδιά της Δ.Ε. Νεάπολης, στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκων για τα παιδιά της Δ.Ε. Πεύκων και στο 2ο ΓΕΛ Συκεών για τα παιδιά στη Δ.Ε. Συκεών.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. καθημερινά έως τις 7 Οκτωβρίου, στο Γραφείο Παιδείας (Ελ. Βενιζέλου 125, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, 2ος όροφος), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επίσης, για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορούν να επικοινωνούν καλώντας στα τηλέφωνα 2313. 329577, -558, -559.

Αιτήσεις εθελοντών εκπαιδευτικών

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι αιτήσεις για την εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών στα Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Πέρυσι 20 εκπαιδευτικοί μετείχαν εθελοντικά, αποδεικνύοντας στην πράξη το ουσιώδες νόημα του παιδαγωγικού λειτουργήματος.

Προκειμένου, λοιπόν, να καλυφθεί και φέτος το σύνολο των ενδιαφερόμενων μαθητών, με δεδομένες και  τις  δυσοίωνες  εκτιμήσεις  για ακόμη  μια  δύσκολη χρονιά, η  δημοτική  αρχή απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς για συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση στο Γραφείο Παιδείας (υπάρχει αναρτημένη στο portal του δήμου www.dimosneapolis-sykeon.gr) και να την αποστείλουν μέσω fax στο νούμερο 2310.615034, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση grpaideias.neapsyk@n3.syzefxis.gov.gr,  ή τηλεφωνώντας στο Γραφείο Παιδείας στο νούμερο: 2313 329 577, -558, -559.