Συνελήφθη 62χρονος για ρύπανση από παρατημένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων

paratimena-autokinita-antalaktika-rupansi

Στη σύλληψη ενός 62χρονου προχώρησαν χθες το πρωί, στην περιοχή της Πυλαίας, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.

Κατά τον έλεγχο, συνελήφθη ο εν λόγω άνδρας, ιδιοκτήτης επιχείρησης ανταλλακτικών και μηχανικών μερών αυτοκινήτων, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε δημόσιο κοινόχρηστο χώρο και εξωτερικά από τους χώρους της επιχείρησής του, είχε εναποθέσει 12 οχήματα τέλους κύκλου ζωής (ολόκληρα ή και τμήματα αυτών), καθώς και καθίσματα αυτοκινήτων, χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Επιπλέον, εντός του περιφραγμένου χώρου της επιχείρησης, υπήρχαν διάφορα ανταλλακτικά, μεταλλικά εξαρτήματα και τμήματα οχημάτων, καθώς και οχήματα τέλους κύκλου ζωής και ελαστικά, για τα οποία στερούνταν σχετικής άδειας περιβαλλοντικών όρων από την αρμόδια Αρχή, σύμφωνα με την οποία ορίζεται ο τρόπος αποθήκευσής τους.

Συνεπεία της ανεξέλεγκτης και παράνομης εναπόθεσης των προαναφερόμενων αντικειμένων, προκλήθηκε ρύπανση και αισθητική υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.