Μουσική και χορός από την Αρχαία Ελλάδα στον Ανδριάντα του Αριστοτέλη

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 Σεπ 2016 - 15:05

Τελευταία Ενημέρωση: 15:05

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο πλαίσιο εορτασμού του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη που ανακηρύχτηκε από την UNESCO με πρωτοβουλία του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση, με τίτλο «Μουσική και χορός από την Αρχαία Ελλάδα», την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.30, στον προαύλιο χώρο του Κτιρίου Διοίκησης ΑΠΘ, μπροστά στον ανδριάντα του Αριστοτέλη.

Η Εκδήλωση διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΑΠΘ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, 25 μουσικοί με αρχαία όργανα θα ερμηνεύσουν μουσικά αποσπάσματα από την αρχαιότητα, νεότερες συνθέσεις σε αρχαίους τρόπους και απαγγελίες με συνοδεία μουσικής, έχοντας κεντρικό θέμα τον Αριστοτέλη, ενώ «ιέρειες» ντυμένες με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες θα χορεύουν υπό τους ήχους των οργάνων της Ορφείας Αρμονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλοπρεπής μπρούντζινος ανδριάντας του Σταγειρίτη φιλοσόφου Αριστοτέλη, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης και Καθηγητής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Γιώργος Τσάρας και κοσμεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι μία δωρεά του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης».

Η Εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

 

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους: Πρόεδρος του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Μιχαήλ Καρτσιώτης, τηλ. 6946470157

Μέλος του Συλλόγου, Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Σταύρος Αυγολούπης, τηλ. 6949779696