Συνελήφθη μετά από καταδίωξη 24χρονος διακινητής στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνελήφθη, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (17/10), 24χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, ενέχονται σε περίπτωση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών από το εσωτερικό της χώρας προς τα εξωτερικά σύνορα από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής, αντίσταση και απείθεια.

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες (17/10), στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (με κατεύθυνση προς τα σύνορα), εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με τα οποίο ο συλληφθείς (συνοδηγός) και ο συνεργός του μετέφεραν έξι αλλοδαπούς με προορισμό τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Οι δράστες προκειμένου να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ακινητοποιήθηκε το όχημα στο ύψος της Λαχαναγοράς και συνελήφθη ο 24χρονος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί κατέβαλαν έκαστος στο χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, προκειμένου να εξέλθουν από τη χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ιδιοκτησίας 49χρονου αλλοδαπού, ως μέσο τέλεσης της παράνομης μεταφοράς.