Ημερίδα με θέμα: “Η μετάφραση στον εκδοτικό χώρο”

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

«Η μετάφραση στον εκδοτικό χώρο» είναι ο τίτλος της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 9.00 π.μ., στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ. H ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Γλωσσικές, Λογοτεχνικές και Διαπολιτισμικές Σπουδές στο Γαλλόφωνο και Ευρωπαϊκό Χώρο» – Ειδίκευση: «Μεταφρασεολογία – Μετάφραση Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου» του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Συμμετέχουν μεταφραστές, εκδότες, νομικοί, εκπρόσωποι επαγγελματικών ενώσεων, διδάσκοντες σε προγράμματα μετάφρασης.

Επιδίωξη των διοργανωτών είναι η Ημερίδα «να ανοίξει έναν ευρύτερο διάλογο σχετικά με το επάγγελμα του μεταφραστή στον χώρο των εκδόσεων σήμερα, καθώς το διαδίκτυο μεταβάλλει άρδην τα δεδομένα και η βαθιά κρίση συμπιέζει σημαντικά τις εκδόσεις, επιδεινώνοντας τα χρόνια προβλήματα». Ο διάλογος θα έχει ως στόχο να αναδείξει τα προβλήματα, αλλά και τις συνέργειες και τις συγκλίσεις στον εκδοτικό χώρο, με έμφαση στη δουλειά του μεταφραστή καθαυτήν και στις πραγματικές συνθήκες στις οποίες επιτελείται.

Περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα της Ημερίδας: http://www.frl.auth.gr/literarytranslation

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους: Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Ξανθίππη (Τιτίκα) Δημητρούλια, τηλ. 2310997563 και 6944206044