Στη “φάκα” γιατρός που δεν έκοβε παραστατικά

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέους ελέγχους, για τη διαπίστωση παραβάσεων της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, κατά περίπτωση, σε επιχειρήσεις-καταστήματα, ιατρεία και σκάφη αλιείας στις παραπάνω περιοχές, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως εξής:

Στη Θεσσαλονίκη

  1. Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διάθεσης τροφίμων, διαπιστώθηκε να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι οι οποίοι δε βρέθηκαν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.
  2. Σε ιατρείο, διαπιστώθηκε, μετά από ελεγκτικές επαληθεύσεις, ότι για το χρονικό διάστημα 4 μηνών, δεν εκδόθηκαν σε 39 περιπτώσεις παραστατικά για ιατρικές υπηρεσίες που παρείχε.

Στην Αλεξανδρούπολη

  1. Σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διάθεσης τροφίμων διαπιστώθηκαν να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθη πίνακας προσωπικού, 3 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας και η μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης.
  2. Σε 6 αλιευτικά σκάφη που διέθεταν προς πώληση αλιεύματα, διαπιστώθηκαν να στερούνται φορολογικών μηχανισμών για την έκδοση αποδείξεων πώλησης και σε 2 από αυτά να απασχολούνται από 1 εργαζόμενος χωρίς να είναι ασφαλισμένος.