Η λογοτεχνία στην εκπαίδευση στο επίκεντρο ημερίδας στο ΑΠΘ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Π.Α.Ε.) του ΑΠΘ και η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνουν Εκπαιδευτική Ημερίδα, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 9.30, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, με θέμα «Λογοτεχνία στην Προσχολική, Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση: Προσεγγίσεις, Εφαρμογές, Εργαστήρια».

Την Ημερίδα θα υποστηρίξουν με εισηγήσεις και εργαστήρια Καθηγητές Παιδαγωγικών Τμημάτων της Ελλάδας και της Κύπρου. «Η συνεργασία αυτή των δυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων επικεντρώνει σε μια θεματική, για την οποία Ελλάδα και Κύπρος έχουν ήδη αναπτύξει πολλές και δυναμικές σχέσεις» αναφέρουν οι διοργανωτές και επισημάνουν «Η Λογοτεχνία στην Εκπαίδευση αποτελεί αντικείμενο κοινών προσπαθειών των δύο χωρών. Στη συγκεκριμένη ημερίδα, θα αναπτυχθούν μεθοδολογικά ζητήματα που αφορούν στη λογοτεχνία και στη σύνδεσή της με την εκπαίδευση».

Ειδικότερα, οι εισηγήσεις εστιάζουν στη μέθοδο project, σε θεωρητικά θέματα που υπεισέρχονται στη διδασκαλία της λογοτεχνίας σχετικά με τον αναγνώστη ή τη διακειμενικότητα, καθώς και στις νέες προσεγγίσεις που αξιοποιούνται στην εκπαιδευτική πράξη, όπως η δημιουργική γραφή. Ταυτόχρονα, θα γίνουν και πιο εξειδικευμένες εισηγήσεις αναφορικά με τη διδακτική του Ερωτόκριτου, την Ιστορία δια της Λογοτεχνίας και την ανάπτυξη του κριτικού γραμματισμού δια του εικονογραφημένου βιβλίου. Τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν εργαστήρια, ώστε να αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ θεωρίας και πράξης, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν οι παρευρισκόμενοι εκπαιδευτικοί.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους: Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ κα. Μένη Κανατσούλη, τηλ. 2310991286 και 6948727941