Σύλληψη 3 ατόμων για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών – Ποια ήταν η ”ταρίφα”

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟΥ

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν τη Δευτέρα, 14-/1, τρία άτομα, που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς ηλικίας 45, 48 και 53 ετών (2 άνδρες και 1 γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας κατά συναυτουργία και της εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 14/11, πλησίον του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε, ένας εκ των συλληφθέντων να συνοδεύει σε εκδοτήρια εισιτηρίων Κ.Τ.Ε.Λ., δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια και οι οποίοι προηγουμένως είχαν εξέλθει από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι έτεροι δύο συνεργοί του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, επιβίβασαν στο ανωτέρω όχημα, τους δύο μεταφερόμενους αλλοδαπούς, οι οποίοι εισήλθαν, με τη συνδρομή του 48χρονου από την ελληνοβουλγαρική μεθόριο, έχοντας ως τελικό προορισμό την Αθήνα. Επιπλέον προέκυψε, ότι οι διακινούμενοι, για την παράνομη μεταφορά, θα κατέβαλαν συνολικά, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 5.500 ευρώ.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ως μέσο τέλεσης της παράνομης μεταφοράς, πέντε κινητά τηλέφωνα και τα χρηματικά ποσά των 170 ευρώ και των 20 λέβα Βουλγαρίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.