Δενδροφύτευση στις οδούς Καρόλου Ντηλ, Προξένου Κορομηλά, Μητροπόλεως και Ερμού

 

dendrof3

Κλιμάκια του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά, προχώρησαν σε εργασίες δενδροφύτευσης στις οδούς Καρόλου Ντηλ, Προξένου Κορομηλά, Μητροπόλεως και Ερμού, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016.

Η επιχείρηση σχεδιάστηκε με στόχο την απομάκρυνση των ξερών και τη φύτευση νέων δέντρων σε όλες τις κλειστές και ανοιχτές δενδροδόχους και τη δημιουργία “φιλικότερων” πεζοδρομίων, γεγονός που αναβαθμίζει την εικόνα της πόλης και  την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

dendrof5

Στην οδό Καρόλου Ντηλ φυτεύτηκαν συνολικά 30 κελτίδες και στην οδό Κορομηλά και Μητροπόλεως τρεις και δύο νερατζιές αντίστοιχα. Τα δενδρύλλια, άριστης ποιότητας, αγκυρώθηκαν για προστασία από τους ανέμους, ποτίστηκαν αμέσως μετά τη φύτευσή τους, ενώ παράλληλα καθαρίστηκαν τα πεζοδρόμια από τα υπολείμματα βλάστησης.

Η επιχείρηση δενδροφύτευσης συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, με άνοιγμα κλειστών δενδροδόχων και φύτευση δέντρων στο τμήμα της οδού Καρόλου Ντηλ, από την Τσιμισκή μέχρι την οδό Ερμού.

dendrof1

Στις εργασίες συμμετείχαν όλες οι αρμόδιες Διευθύνσεις του Δήμου.