Συνελήφθη 19χρονος αλλοδαπός για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνελήφθη, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πρώτες πρωινές ώρες εχθές (16/11), αλλοδαπός που ενέχεται σε περίπτωση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών.

Πρόκειται για 19χρονο άντρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της Μεταφοράς-Προώθησης υπηκόων τρίτων χωρών στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες εχθές (16/11), στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, εντοπίστηκε όχημα που οδηγούσε ο συλληφθείς, με το οποίο μετέφερε 6 αλλοδαπούς, 2 εκ των οποίων βρέθηκαν στο χώρο αποσκευών. Σημειώνεται ότι, τόσο οι μεταφερόμενοι όσο και ο 19χρονος οδηγός, στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Μυγδονίας, προέκυψε ότι, οι διακινούμενοι εισήλθαν από την Ελληνοτουρκική μεθόριο, ενώ κατέβαλαν για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, με τελικό προορισμό την Αθήνα, το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ έκαστος.

Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.