Συλλήψεις μετά τον εντοπισμό χιλιάδων διαφανών μεμβρανών αμφιβόλου γνησιότητας

membranes

Συνελήφθησαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τρεις Έλληνες ηλικίας 63, 51 και 39 ετών (2 άνδρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος» και παράβασης «Νόμου περί όπλων».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, άγνωστος, απέστειλε από την Κίνα, ένα δέμα, στο οποίο αναγραφόταν ως παραλήπτης ο 63χρονος και το οποίο παρέλαβε την Δευτέρα, 28/11, στην οικία της, σε περιοχή της Σίνδου, η 39χρονη κόρη του.

Όπως διαπιστώθηκε, το εσωτερικό του δέματος περιείχε, συνολικά 6.857 διαφανείς μεμβράνες αμφιβόλου γνησιότητας, από τις οποίες:

– στις 4.408 εμφαίνονταν οπτικά μεταβαλλόμενες παραστάσεις, όμοιες, με αυτές των γνησίων διαβατηρίων Βουλγαρίας,
– στις 1.225 εμφαίνονταν οπτικά μεταβαλλόμενες παραστάσεις, που απεικονίζουν το θυρεό της Βουλγαρίας και
– στις 1.224 εμφαίνονταν οπτικά μεταβαλλόμενες παραστάσεις, που απεικονίζουν το χάρτη και το θυρεό της Βουλγαρίας.

Επιπλέον, σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της 39χρονης, όπου διαμένει, μαζί με τον 51χρονο, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία απομίμηση πυροβόλου όπλου.

Οι παραπάνω μεμβράνες, καθώς και η απομίμηση όπλου, κατασχέθηκαν και απεστάλησαν στην Υ.Ε.Ε.Β.Ε. για περαιτέρω εξέτασή τους.