Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τιμά τους εθελοντές του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου

Τους συνολικά 107 επαγγελματίες υγείας, φορείς και ιδιώτες που με το εθελοντικό τους έργο στηρίζουν έμπρακτα το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, θα τιμήσει στο πλαίσιο εκδήλωσης ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου.

Η τελετή επιβράβευσης των ιατρών και φαρμακοποιών, των διαγνωστικών και μικροβιολογικών κέντρων και των εθελοντών του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, που διοργανώνει το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Απριλίου και ώρα 11.00πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57), σε μια ανοιχτή εκδήλωση που αναδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας του δήμου απέναντι σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και κοινωνικού αποκλεισμού.

«Με την εκδήλωση αυτή επιβραβεύουμε τον εθελοντισμό, τους επαγγελματίες υγείας που τιμούν το λειτούργημά τους αλλά κυρίως τιμούν τη λέξη “άνθρωπος”. Τιμούμε όλους αυτούς που με πλεόνασμα κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, διαθέτοντας πολύ προσωπικό χρόνο και κόπο προκειμένου να ανακουφίσουν τον ανθρώπινο πόνο και να σταθούν στο πλάι των ευπαθών ομάδων του δήμου μας. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για το ανεκτίμητο έργο τους που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση θα παραστούν επίσης δημότες που είναι εξυπηρετούμενοι – ωφελούμενοι του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου.

Το έργο των εθελοντών

Συνολικά στο Κοινωνικό Ιατρείο και το Φαρμακείο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες 107 επαγγελματίες υγείας, φορείς και ιδιώτες (ιατροί, φαρμακοποιοί, διαγνωστικά κέντρα και μικροβιολογικά εργαστήρια).

Στα 4 χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου και του Φαρμακείου, έχουν πραγματοποιηθεί 2.410 συνεδρίες με ιατρούς εθελοντές όλων των ειδικοτήτων, 1.302 διαγνωστικές ή μικροβιολογικές εξετάσεις όλων των ειδών και έχουν εκτελεστεί 6.101 δελτία συνταγών, ενώ ο εκτιμώμενος αριθμός των δημοτών που είναι εγγεγραμμένοι στις ανωτέρω δημοτικές κοινωνικές δομές ξεπερνά τους 1300.

Πληροφορίες: Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, οδός Μαβίλη & Πυθαγόρα (περιοχή ΙΚΑ Ευόσμου), τηλέφωνο: 2310 558505 και email: ygeia@kordelio-evosmos.gr.